Konetta on huollettava päivittäin

Golfarin on pidettävä huolta koneestaan eli kehostaan joka päivä. Oli sitten pelipäivä tai ei.

Erityisesti haluaisin miesten pysähtyvän miettimään huollon tarpeellisuutta. Miksi juuri miesten? No siksi, että miehet ovat huonoja syömään vihanneksia sekä huolehtimaan säännöllisestä tankkauksesta. Kuulostaa rankalta yleistykseltä, mutta tilastot puhuvat omaa kieltään... Luonnonvarakeskuksen julkaisemat uusimmat tiedot, Mitä Suomessa syötiin vuonna 2016, osoittavat lihansyönnin lisääntyneen Suomessa edelleen. Vaikka suuntaus on punaisesta lihasta siipikarjanlihaan, kokonaismäärät ovat huolestuttavia, 81 kg/hlö/vuosi! Valitettavasti juuri miehet ovat kovia lihan ja lihajalosteiden syöjiä. Suositusten mukainen määrä, 500 g viikossa, ylittyy miehillä roimasti ollen yli 800 g/vko. Syötyjen vihannesten määrä taas jää kauas suosituksista.

Jos ravitsemusasiat tuntuvat sinusta "eukkojen hömpältä ja hörinältä", vertaan sitä autolla ajoon. Alla olevalla esimerkillä voit myös perustella uusia, terveellisempiä valintojasi virnuileville kavereillesi!

Et varmastikaan aja autoa, jos tankki on tyhjä. Kehokin tarvitsee säännöllistä tankkausta. Ja säännöllisyys EI tarkoita yhtä mega-ateriaa kerran päivässä, vaan tasaisin väliajoin syömistä, pienemmissä erissä.

Pidät huolen, että pissapojassa on pesunestettä ja pyyhkijät kunnossa. Nestevajauksessa alkaa kyllä näkö sumentua ja pää särkeä ja nämä ovat niitä keveimpiä oireita. Tarkista tarvitsemasi määrä linkin takaa!

Öljynvaihdossa käytät varmaan hyvälaatuista tuotetta etkä halvinta mahdollista kuraa. Tarkistat renkaiden kulutuspinnat ja rengaspaineet silloin tällöin. Samanlaisella kiinnostuksella ja huolenpidolla, jota osoitat autollesi, tulisi suhtautua omaan syömiseen ja kehon kohteluun. Koneistomme tarvitsee ainakin yhtä hyvää huoltoa kuin autosi, muuten se alkaa piiputtamaan aivan varmasti. Pidä siis huoli, että kropan "huoltokirjan" päivittäiset tarkistuskohteet tulevat hoidettua. Niille ei riitä pelkkä valohoito, kuten ei sille autollekaan ;).

Vielä kun muistamme, että ruokaa voi laittaa muillakin tavoilla kuin paistamalla, käristämällä tai grillaamalla, ollaan jo huomattavasti paremmalla tiellä.

Viimeisimmät
Arkisto

© 2021 by True Food

Rekisteriseloste

BACK TO TOP