Golf ei ole mitään urheilua!

Näin ajattelin golfista 20 vuotta sitten. Miten pallon perässä kävelyä ja satunnaista mailan heiluttelua voi kutsua urheiluksi? Sehän on punakoiden ja pönäköiden eläkeläisherrojen ajankulua. Tämän vankan mielipiteeni ilmaisin miehelleni kun hän aloitti lajin kolmekymppisenä. No, parinkymmenen oman pelivuoden jälkeen ymmärrän lajia jo huomattavasti paremmin :D.

Meillä naisilla on painonhallinnan kanssa kädenvääntöä lähes jatkuvasti. Toiveissa on polttaa rasvaa ja tietysti mieluummin tarkasti juuri sieltä, mihin se kullakin on sattunut asettumaan. Mutta pahus vie, kun sellaiseen "tarkkuuspolttoon" ei ole olemassakaan työkaluja. Vaikka kuinka hikoilisin jumpassa, se ei tunnu tuottavan tulosta.

Nyt oman empiirisen tutkimukseni kautta voin osoittaa, että viralliset tutkimukset pitävät paikkansa! Kohtuullisella sykkeellä tehty, pitkäkestoinen liikunta polttaa hyvin rasvaa. Vertaapa taulukon rasvan ja hiilihydraattien kulutusta golfkierroksen ajalta. Näihin lukuihin on turha hikijumpalla yrittää päästä.

Mittaukset* ovat kolmen päivän golfkierroksilta ja kertovat ikäiseni (50+ v.) naisen kulutuslukemista, kun syke pysyy kohtuullisen kuormituksen rajoissa (n. 60-65% maksimisykkeestäni). Lukemat ovat tietenkin täysin henkilösidonnaisia ja niihin vaikuttavat myös kentän ominaisuudet, jopa säätila. Mutta silti! Onhan se mukavaa huomata, kuinka rasva palaa ja kotimaan pelikausi on vasta alkamassa.

*aktiivisuusmittari Band2

Jos haluat parasta liikuntaa sydämellesi, kehittää peruskestävyyttä ja polttaa rasvaa mukavalla tavalla hauskassa seurassa, golf on täydellinen valinta. Kokeile! Siihen on vieläpä erinomaiset mahdollisuudet, katso täältä www.golf55plus.fi. Lajin terveyshyödyt saat itsellesi välittömästi, vaikka mailanheiluttelutaitosi olisivatkin vasta nupullaan.

Ja tosiaan, otsikon mukaisen ajatukseni olen jo vuosia sitten pyörtänyt!

Viimeisimmät
Arkisto

© 2021 by True Food

Rekisteriseloste

BACK TO TOP