Miksi painonpudotus päättyy usein mahalaskuun?

Onko sinulla kokemusta hyvin alkaneista painonpudotusprojekteista, jotka ovat päättyneet mahalaskuun? Juuri kun pitäisi suoraselkäisesti noudattaa terveellistä ruokavaliota, selkäranka on kuin kastemadolla...

Puhutaanpa ARVOISTA, sinun henkilökohtaisista arvoista. Mitä ne ovat ja miten ne liittyvät painonpudotukseen?

Arvot ovat sinun elämän tärkeitä asioita. Asioita, joiden toteuttaminen vaatii ponnisteluja ja kovaa työtä, mutta jotka eivät näytä valmistuvan koskaan. Arvot ovat tienviittoja, jotka näyttävät suunnan, minne mennä. Joskus arvot ja tavoitteet tuppaavat sekoittumaan. Hyvä keino arvon ja tavoitteen erottamiseksi on lause: "Tärkeintä ei ole mihin (tavoite) menet, vaan se miten (arvo) sinne menet".

Jos et tunne omia arvojasi, saatat elää koko elämäsi muiden arvojen mukaan. Käytät kallisarvoista aikaasi arvojesi vastaisesti asioihin, joita et koe omiksesi. Pitkään jatkunut arvojen vastainen toiminta voi aiheuttaa uupumusta, jopa masennusta. Jos siis tavoittelemasi elämäntapamuutoksen tai painonpudotuksen ja omien arvojesi välillä on ristiriitaa, voit tuntea olosi epämääräisen tyytymättömäksi. Homma ei oikein kulje. Muutoksesta tulee sinulle vaikeaa ja raskasta, jopa epämiellyttävää. Silloin onnistuminen on käytännössä mahdotonta.

Niin painonpudotuksen kuin muidenkin elämänalueiden haasteiden helpottamiseksi, kannattaa omat arvot kirkastaa ja konkretisoida, mitä ne arjessa sinulle tarkoittavat. Silloin tiedät, miten ne vaikuttavat valintoihisi joka päivä, joka hetki. Arvojen tunnistaminen ja niiden mukaan eläminen synnyttää sisäisen motivaation, joka on välttämätön pysyvien tulosten saamiseksi.

Arvojesi kirkastaminen ja arkeen vieminen on yksi tärkeä osa psyykkistä painonhallinnan valmennusta.

Viimeisimmät
Arkisto

© 2021 by True Food

Rekisteriseloste

BACK TO TOP